Album: Kartellen - Ånger & Kamp Del 2

Äntligen! Som jag har väntat i flera månader på den här dagen. 29 November är en bra dag. För idag släppte Kartellen äntligen sitt album "Ånger & Kamp Del 2". Den här gången så är både Sebbe & Kinesen mer personliga och det märks. Starkare texter som verkligen berör lyssnaren, och starka budskap. Jag har lyssnat igenom albumet ordentligt och försökt hitta speciella favoriter men det är svårt. Det fanns inte en enda dålig låt. Jag längtar ihjäl mig tills det kommer i fysiskt format, för jag lär vara en av de första som köper ett exemplar.
Jag måste nog säga att detta är Årets starkaste och mest betydelsefulla album. Här har ni det, Ånger & Kamp Del 2:
 
 

Musik med Kartellen & Timbuktu

I klippet här nedanför så kan du se Sebbe Staxx & Timbuktu framföra låten "Svarta duvor & Vissna liljor" som är en del av det kommande albumet "Ånger & Kamp Del 2". Albumet släpps om 2 ynka dagar, och jag måste säga att jag längtar mer än vad som är möjligt. Låten är iallafall riktad mot Jimmie Åkesson och hans pack. Jag tänker inte gå in mer på ämnet då jag bara ger SD ännu mer luft om jag skriver om dem. #FuckSD är det enda som är rätt att säga.
 
"Palme fick ett nackskott, SD fick en jackpott. Folket blev till fimparna i Anders Borgs askkopp"
 
 

LöstFolk - Höstfolk

Bättre sent än aldrig! LöstFolk gör det bra, som vanligt. Min favorit är Löstfolk-Stylee!
Vilken är din favorit?
 
 

Video: TungGung - Gjort sånt

TungGung släppte igår videon till titelspåret "Gjort sånt" som är fjärde släppet från deras debutalbum med samma namn.Ari, Jojje & Kaz speglar en bild av olika delar från sin uppväxt.
Låten talar för sig själv, gjort sånt.
Jag tycker videon var väldigt classy. Väldigt snyggt gjord. Kolla in den här nedanför och skapa era egna åsikter:
 
 

Inte deppig, bara fundersam

Om jag dör nu så vet jag vart jag hamnar.
Klämd bland massa höghus, förneka att jag andas.
Gör mig till betongvägg, förvandla mig till asfalt.
Tänker för mig själv, hur länge ska jag stanna?
I den här platsen där ingenting har gjort mig glad.
 
 
 
 
 
 
 

#Rödnovember: Mohammed Ali - Vi e Familj Feat. Dani M

Tredje släppet för #Rödnovember är här! Klockan 12.00 idag så släpptes musikvideon till "Vi e Familj" med inga mindre än Mohammed Ali och Dani M. Jag har inte hunnit lyssna på den förrän nu pga resa med jobbet och ingen tillgång till dator. Men måste säga att den var suverän. Både låten och videon fångade mitt hjärta. Familjen är ju det viktigaste man har, ni vet det va?
 
 

Album: Malcolm B - Tid & Rum

Det börjar väl vara en vecka sedan eller så, som Malcolm släppte sitt nya album. Men det är först idag som jag lyssnar igenom det. Jag har helt enkelt glömt bort, inte haft tid osv.
Jag har gillat Malcolm sen han medverkade på Tystas ner. Följde hans väg genom Xfactor och blev arg när han åkte ut. Sen kom jag på att han kommer ta sig mycket längre än någon som varit med i xfactor. Malcolm är kung på det han gör och det visar han på detta album.
 
Mina favoriter är "Gatuljusen", "Den där shonnen" och "BRD". Lyssna och hitta egna favortier:
 
 

Ser bara stängda fönster

De vill bara se misstag, och bryta ner dig.
In i mörkret och släcka ljuset för en.
De krigar för ditt andetag, tills ingen bryr sig.
Inga möjligheter, ser bara stängda fönster.
 
 

Det är inte ens skoj..

..Du får råknaaaas!
 
Om, och om, och om igen. Ren kärlek!
 
 

#Rödnovember: Dani M - Agenda (Spotify)

 

#Rödnovember: Dani M - Agenda

Det här kan vara det bästa som Dani gjort hittills. Denna och "Motstånd" som släpptes förra året i November. Jag älskar hur många Svenska rappare har börjat skriva politiska texter med väldigt starkt innehåll. Folket behöver veta, och musik är ett bra sätt att sprida ett budskap. Så big up Dani M för denna helt otroliga låt!
 
 
 
Regi & Edit: Jonathan Valladares & Mig-L
Foto: Jonathan Valladares
Prod: Masse

Fresh start

Godmorgon!
Måndag, innebär att man kan ta nya tag och skapa en helt ny fantastisk vecka. Ska börja måndagen med att ladda bloggen helt fullsmockad med saker, bara för att jag inte orkat på hela förra veckan, och det har släppts ganska mycket. Sen så ska jag ju såklart jobba också. Har börjat få upp ett jävligt fint sparkonto måste jag säga, snart kan jag packa skiten och dra till Sthlm och stanna där, yaaaay!
Ska även hinna plugga körkort i veckan. Och på Torsdag sticker jag till Luleå med jobbet och sätter nåt nytt på min kropp när vi ändå är där. Vad det är får ni se då. Heheh hemlisar ;)
 
Bjuder på mitt life quote innan jag stämplar ut:
 
 

Videopremiär: Abidaz - Råknas

Igår släppte Abidaz videon till låten "Råknas" som finns på hans nysläppta album, "In & Ut". Personligen är jag kär i låten, den och "Röd blå grön" är bäst på albumet. Who am I kidding? Hela albumet är bäst. Finns inte en enda dålig låt. Abidaz kan det han gör. Fet video till en överfet låt! 
 
 

Trailer: Abidaz - Råknas

Fan så förväntansfull jag blev! Detta räddade min dag. Råknas som är min favorit från albumet och allt! :)
 
 

Video: Rawda - Bli inte sur

Jag tycker det är fett att det är så många tjejer just nu som ger sig in i hiphopen. Men den här låten gick inte hem hos mig. Det enda jag fastnade för var raden "Bitch bli inte sur", resten var bara för mycket.. Jag gillade inte beatet, och jag förstod inte riktigt texten. But still, Rawda är bra på det hon gör! Så ingen disrespect eller så.
 
Lyssna och avgör själva:
 
 

Rädsla

Jag blir så himla arg på mig själv! I flera år har jag suttit och väntat på chansen att packa ihop alla mina saker och flytta bort härifrån. Och jag tänker fortfarande göra det. Men jag är rädd. Nu när det faktiskt kan hända så kommer rädslan. Rädslan för att bli helt ensam, kanske kommer ingen tycka om mig. Kanske kommer massor med dåliga saker hända. Det där "kanske" gör mig rädd. Ändå vet jag själv att jag trivs bättre i Stockholm än vad jag gör här. Innerst inne vet jag att det är dit jag vill, men ändå är jag rädd. Fast det kanske är normalt att bli rädd när man ska lämna allt gammalt och starta om på nytt? Det kanske är normalt att få en klump i magen men samtidigt vara jätteglad. Jag kanske är normal ändå.
 
 

#Rödnovember: Amsie Brown - MIn Kvinna


Nästa tillskott i #Rödnovember var ju ingen mindre än Amsie Brown med den helmysiga låten "Min Kvinna". Jag, och säkert många andra, fick ju höra den i förväg på Kärleksattacken i Torsdags. Men det är ändå kul att se videon också. Jag tyckte verkligen om denna, så den lär nog gå på repeat på Spotify ett tag framöver.
Vad tycker ni?
 
 
http://open.spotify.com/album/0dPj9yI...
Regi,Foto & Editing: Critical
Extra Footage: Mig-L & Algato Sergio Ramos
Idé: Masse Scorsese
Producerad av Masse Salazar

Album: Abidaz - In & Ut

Abidaz är verkligen unik. Han spelar inget, han kör bara på sanningen och det funkar verkligen! Jag gillar honom bättre på Svenska än på Engelska. Hans budskap i texterna han skriver går verkligen rakt in i kroppen. Det här är Årets Album, kanske till och med Årtiondets jävla album. Fanns inte en enda jävla dålig låt på denna. Kommer bli otroligt svårt för andra att komma upp på hans nivå just nu, så är det bara.
Det här är Abidaz & Stress idiot, och det är GAME OVER!
 
 

Carlito i Debatt på SVT om tårtkastningen.

Jag skäms, skäms så jag dör. Sverige Demokraterna är en skam för Sverige, så enkelt är det. Efter att ha sett detta så är jag så fruktansvärt arg så jag finner inga ord. Björn Söder sitter och blånekar varenda händelse, och vartenda ord som SD politiker varit inblandade i. Han skyller ifrån sig hela tiden och kallar folk för oseriösa. Jag kommer aldrig någonsin lägga min röst på SD, aldrig aldrig och återigen aldrig.
 
 
 
 

Imorgon




Dollar Bill feat Aki & Dani M - Bakom dig

Ja alltså.. låten var ju hyfsat fet, förutom Auto-tune. Vill inte klaga eller så, men har haft svårt för Autotune hela mitt liv typ. Det låter så.. irriterande. Men annars, Big up!
 
 

Nytt: Rikard "Skizz" Bizzi - Kärlek, Funk & Solidaritet

Vilken Feelgood vibe jag fick av denna! Videon, beatet, texten. Allt var liksom.. perfekt.
 
 
 
Spotify: http://spoti.fi/173WJo9
iTunes: http://bit.ly/17bHeg7

Följ Rikard "Skizz" Bizzi på Spotify: http://spoti.fi/15HlJ4n

© BABA recordings 2013

http://BABArecordings.com
http://twitter.com/BABArecordings
http://facebook.com/BABArecordings
http://instagram.com/BABArecordings

Nytt: Lani Mo - Så många gånger ft. Stockholm Highgrades

Jag har inte följt Lani Mo's musik särskilt länge, men av det jag hört på den senaste tiden är jävligt fett. Nu har han dessutom släppt för första gången genom Stadsbild vilket är ASFETT! Jag älskar verkligen att läsa om hur många talanger som blir signade nu. Stadsbild samarbetar med Warner Music och är alltså en "Underlabel". Kolla in videon!
 
 
 
Spotify: http://open.spotify.com/track/5CL3png...
iTunes: https://itunes.apple.com/se/album/sa-...

Lani Mo feat Stockholm Highgrades (Teetcha Man)
Så många gånger

Producerad av Matte Caliste (Stadsbild/BlastOff Productions)
Filmad av Francisco Conejeros (RedEyePictures) & Matte Caliste
Flygfoto av Matte Caliste
Redigering och grading av Matte Caliste

Instagram: @lanimoofficiell @teetcha_stockholmhighgrades @mattecaliste
Twitter: @lanimo415 @sthlmhighgrades @mattecaliste

Favorit.

Vem kan motstå Eminem liksom? Bästa just nu!
 
 

Årets köp

Det här måste vara det bästa jag köpt i år. "Wu forever"! Förmodligen kommer jag inte hitta något mer så här bra på jävligt länge. Så himla glad att jag köpte den! Hittade den dessutom på det mest oväntade stället, JFR.se.. 
Och ja, jag är fullt medveten om att det inte är äkta Wu-wear, men det skiter jag i!
 
Direktlänk: HÄR
 

Ken Ring i Så mycket bättre

Måste erkänna att det kom en eller 2 tårar. Mycket starkt gjort!
 
 

Videopremiär: Labyrint - Motattack

Satt och väntade på denna låten väldigt länge igår, men den blev sen. Så tillslut gav jag upp och tänkte att det är lika bra att vänta till idag.
Precis som "Underklassmusik" så har "Motattack" ett väldigt starkt budskap, Utanförskap. Så ni som väljer att klicka på "play", lyssna på låten. Jag menar, verkligen lyssna på texten. Den är viktig. Människor är viktiga, ingen förtjänar utanförskap. All respekt till Labyrint!
 
 
Labyrint - Motattack

Regi,Foto & redigering: Masse Scorsese
B-foto: Mig-L
Flygfoto: Critical
Producerad av Masse

Video: DaCosta feat. Danny Saucedo - Fantasi

Jag har missat sjukt många släpp på senaste, men jag har varit ganska off. Inte tänkt så mycket på bloggen faktiskt. Men det börjar bli bättre. Jag fattar att jag måste arbeta hårt om den ska bli så stor som jag vill. Så jag känner att denna video passar mig jävligt bra idag!
 
 
Spotify: http://open.spotify.com/track/4T5FfjJ...

Artist: DaCosta feat Danny Saucedo
Producent: Collén
Låt: Fantasi
Album: Lever Min Dröm (http://open.spotify.com/album/2uoafia...)
Label: TGR (Team Galagowear Records)


Video av: Brush Production
Video producerad av: Patrik Ekberg och Alan Yousef
Special effekter: Patrik Ekberg

© Team Galagowear Records

Video: Labyrint - Fakkin fin (Official Video)

Nu har #rödnovember börjat! Labyrint kickstartade allt med sin nya låt & video "Fakkin fin". Videon är skapad av personerna bakom Ortens Hjältar, och den var väldigt kreativ måste jag säga.
Nästa tillskott i #rödnovember släpps klockan 14.00 och även då är det Labababa som släpper video. Den kommer också dyka upp här under dagen!
 
 











Annerica@hotmail.se