Årets remix: Så länge vi äter

Jag gillade originalet nog mycket, men sen kom en remix också. Med vilka då? Jo Ivory och Bilal, kan det bli annat än bra? 
 
 
Jag satt helt allvarligt och nötte denna sen dag 1. Jag spelade den om och om tills jag hade lärt mig hela låten utantill. Och vet ni varför denna fick bli årets remix? Jo för att jag fortfarande inte ledsnat på låten. Jag lyssnar fortfarande på den, inte lika ofta, men då och då. Sedan så tycker jag inte heller att det kommit någon remix som kan jämföras med den här. Det fanns andra som var bra, men den här var bättre.
 
Dessutom gjorde ju Kiaan en ganska så stark debut med original-singeln, vilket även det gör att han förtjänar att finnas med på min lista!
 
Tack grabbar för en dunderlåt, årets remix går oavkortat till er!
 

Årets låt: Höru mej bae?

Trodde ni verkligen att jag skulle välja någon annan låt? Efter att till och med ha tatuerat in låttiteln på handen?
 
 
Jag gick och väntade på denna i jag vet inte hur länge. Det var hintar på Instagram hur länge som helst. Men när låten kom så var den långt ifrån vad jag trodde. Jag hade förväntat mig en riktig kärlekslåt, men så blev det såklart inte. Jag fastnade redan från första lyssningen. Sen gick den på repeat hur länge som helst. 
Detta är verkligen en låt som man antingen älskar eller hatar, det finns inget mellanting. För den har ett speciellt sound.
 
Men enligt min åsikt så är detta verkligen årets låt!
 

Årets debut: Nyanser av blå

 
Som ni alla säkert minns så släppte Keya sin debut-EP för inte så längesedan. Det är en EP som påverkat mig väldigt starkt, det har jag redan skrivit ett inlägg om tidigare.
 
Det har varit många starka debuter i år, så det var svårt att välja till en början. Men sen tänkte jag med känslorna igen, och valde därför den som påverkat mig mest. Det var en storm av känslor att lyssna igenom "Nyanser av blå", från början till slut. För Keya har något, som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Men han har den där lilla detaljen som andra saknar. Jag har varit hooked på hans musik ända sedan jag hörde "Va händer len?" första gången. 
 
Dessutom la jag in alla låtarna från EPn på min lista, och det händer inte ofta. Har ni missat Keyas debut så har ni verkligen gått miste om något!
 
Tack Keya, för en fantastisk EP. Du är så otroligt jävla grym!
 

Davenus - Landed

 
Jag fick denna skickad till mig för ett par dagar sedan, men ni måste ju ha lärt er vid det här laget att jag inte alltid är den snabbaste i bunten? Haha. Skämt åsido, jag har bara haft fullt upp.
 
Jag gillade den faktiskt, även om den inte är det jag lyssnar på vanligtvis.
Vad tycker ni?
 

Årets video: Jag har fakking fått lön

 
Första gången jag såg den här videon så hade jag redan bestämt mig. Det skulle krävas mycket innan någon lyckas slå kreativiteten i den här videon. Så mycket humor, och så jävla mycket påhittiga scener. 
Dessutom är hela videon filmad framför en helt vit bakgrund, men det tänker man inte på då den verkar utspela sig på flera olika platser. Min favoritscen är när de står i krogkön, eller när de spelar gitarr och gråter i "regnet". 
 
Tack Grillat & Grändy för en helt fantastisk video!
 

Meta Four - Kalashnikov (Video)

 
I måndags släppte Meta Four både video till sin senaste singel, plus releasedatum för sitt kommande album. Lägg 4/4 på minnet, för då kommer det ett album med namnet "Missförstå mig rätt"!
 
Jag gillar videon. Även om den var rätt enkel, det var inte särskilt mycket "detaljer" eller vad man ska kalla det. Men ibland är en enkel video tusen gånger bättre än en "skrytig" video med massa onödig lyx!
 

Årets Album: Adam Tensta - The Empty

 
Jag tror ingen i den här världen riktigt skulle förstå vad The Empty har betytt för mig. 
Jag har försökt förklara det, till och med för Adam. Men känslan är svår att beskriva. Albumet kom till mig under min mörkaste period i livet. En period då jag bara låg i min säng 80% av tiden och var helt känslomässigt förstörd. Det var den enda musiken jag kunde lyssna på. Jag kände igen mig i varenda text, och jag lyssnade på dem om och om igen. I flera veckor, kanske till och med månader, så var The Empty det enda jag lyssnade på. 
 
Adam och hans fantastiska album räddade mig från det jobbigaste heartbreaket jag varit med om. Man skulle kunna säga att The Empty räddade mitt liv. Och om ni fortfarande inte har hört det så har ni verkligen gått miste om något helt otroligt. 
 
Så snälla, ta er tid att lyssna igenom plattan idag! Tyvärr kunde jag inte bädda in Spotify koden för min dator bråkar med mig, men klicka er in själva och lyssna. Eller för er som inte har Spotify, så finns hela albumet även på SoundCloud!
 
 
 

Årets EP: Grillat & Grändy - Kör vi tills att dör vi

Den här kategorin blev lite svårare att välja till, då det fanns 3 starka kandidater. Men det gick tillslut.
 
 
 
Det slutade med att jag valde den EPn som jag spelat mest under året, för det borde logiskt sett betyda att det är den jag gillat bäst. Det är dessutom första gången någonsin som jag gillat varenda låt på en EP.
 
Grillat & Grändy gör det med humor, allt behöver inte handla om allvarliga saker hela tiden. Det är det jag gillar med deras EP. Det är lekfulla låtar, som man blir glad av. Det är extremt mycket slang också, vilket gör det hela så mycket bättre. Jag har gillat deras musik sedan dag ett, och så kommer det fortsätta!
Jag skulle vilja välja en favoritlåt men det går inte. Alla låtarna är lika bra. Alla låtarna får mig att bli så himla peppad och glad. Så all in all, detta är en EP som jag spelar när jag behöver bli på bra humör, eller när jag redan är på bra humör!
 
Dessutom hade de ett så himla flippat och roligt omslag till EPn, så det la också en stor vikt vid mitt beslut. Man ville liksom bara kasta sig ut och hoppa fallskärm med dem, haha!
 
Så grattis grabbar, och hoppas att vi kan hitta på något kul projekt i framtiden!
 

Bilal - Ärlig

 
Alltså whats up med det här året?! Det bara sprutar ut bra musik just nu.
 
För det första är jag galet kär i beatet, för det andra så har Bilal jävligt härlig röst. Vad resulterar detta i? En dunderlåt så klart!
 
Lyssna på den nu nu nu!
 

Ivory - Martin Dahlin

Alltså är det bara jag, eller blir Ivory bättre för typ varje låt han släpper?
Detta är för mig en låt som jag absolut kommer pumpa dagligen. Den e liksom hype, men inte sån hype som man festar till. Den passar vardagar, och kanske förkrök!
 
Love it iallafall!
 
Kolla in videon nu direkt!
 

Årets Artist 2015: Mwuana

I och med att det är slutet på December, och slutet på året, så måste jag ju börja med min Årets-lista nu! Första kategorin för i år får bli årets artist. Varför? Jo för att den kategorin var absolut lättast att fylla i år. Det finns många aspekter att tänka på när man väljer ut årets artist. Men av någon anledning så bara kom det automatiskt i år. Helt tveklöst skrev jag ner hans namn på pappret:
 
 
 
Mwuana, vem annars?
Det känns som att ingen artist i Sverige har gjort samma intryck på mig 2015 än just Mwuana. Han har något som resten av dem inte har. Han har sin egen stil, sitt eget sound, sin egen röst liksom. För om jag ska vara ärlig så kan jag inte nämna en enda artist till idag, som gör detsamma som Mwuana. 
 
För mig började det med "Parranoia", sen kom hela andra EPn (jag var beroende av varenda låt), efter det totalt fastnade jag för videon till "Natural Born Killers", ja ni fattar grejen. Ingen har påverkat mig känslomässigt genom musik som Mwuana lyckats göra 2015. Hans musik går liksom rakt in i själen på något sätt. Kanske är det för att han är så egen i sitt sätt att göra musik, och kanske är det för att texterna han skriver är genialiska.
 
Dessutom har jag hört från andra som träffat honom personligen, (jag har inte fått äran till att göra det än), att han är en otroligt varm och ödmjuk person. Att han är väldigt trevlig och framåt när man träffar honom. Själv tror jag att han skulle vara en otroligt intressant person att intervjua, och förhoppningsvis får jag äran att göra det en dag! 
 
Och Mwuana, om du läser det här: spara en hoodie till mig när det blir aktuellt. Jag är ditt största fan, så jag behöver verkligen en sån! Och om du skulle vara intresserad av att medverka på en intervju så är det bara att höra av sig! :)
 
Jag ville passa på att dela hans musik här också men såklart ska datorn bråka! Sök bara på hans namn på antingen Youtube eller Spotify, och få the experience of a lifetime!
 
Bästa låtarna:
Parranoia
Natural Born Killers
Toppen
Ensam
Flexa Mina

Bilal - Jalla jalla (Cream)

Fick denna skickad till mig för ett par dagar sedan. Det är tydligen en låt som Bilal spelat in för längesedan, men aldrig släppt.
Att denna skulle gå hem i min värld var självklart direkt jag hörde beatet!
 
Så jalla, dela vidare ni också!
 

Herbert Munkhammar & Michel Dida - Alla in

 
Varför i hela världen har jag varit så off så jag missat den här?! Den passar så jävla bra in på min livsstil just nu. Haha och det får ni tolka hur ni vill!
 
Dida är och förblir ett geni. Och dessa människor gjorde en jävligt bra duo! Mer musik från er tillsammans tack.
 

Kaoz hela helgen

Hej vänner och ovänner!

Jag vet att jag varit borta nästan en hel vecka men det har sina anledningar. Det har hänt en hel del fucked up saker i fredags. Vad som hänt behöver vi inte gå in på, de som vet dem vet. Och så får det förbli. Allt jag vet just nu är att jag är säkrare än någonsin på mina egna känslor iallafall. 

Jag har iallafall hunnit tatuera mig. Det blev handen den här gången. Ont som satan gjorde det men resultatet blev tamamhetens mamma. Jag är mer nöjd än förväntat, kan typ inte sluta ta bilder på den haha! Sen har jag även hunnit hänga med mina favoriter hela helgen och druckit alldeles för mycket. Men sånt händer oftast när jag umgås med dessa människor.

Nåväl, ska inte sitta här och prata strunt så mycket längre. På någon timme får jag min dator och då ska de uppdateras mer. 
Ha en bra tisdag gullisar!

xoxo
Erica


Cherrie - Inget kommer mellan oss ft. Linda Pira

 
Det här känns nästan för personligt att skriva, men jag kan inte låta bli. Den här låten passade mitt liv som handen i handsken just nu. Jag blev till och med tårögd av att höra den. Tack Cherrie och Linda Pira, för att ni gav mig en låt att kunna beskriva min livssituation med. Mad love till er båda!
 

Rebstar - You know nothing about love

 
För några dagar sedan så släppte Rebstar en ny EP, men jag var som sagt lite off under helgen. Det är dock aldrig försent att skriva om bra musik!
 
Så ta och lyssna in EPn på Spotify nu!
 

Denz - Ingen lall

 
Alltså Denz! Han har ju en helt egen stil på sin musik, det har jag sagt ända från början. Det är något med hans sound som jag fastnat för, herregud vad bra han är.
 
Lyssna på hans senaste släpp ni också:
 

Allt hon vill ha

I'm alive again!

Alltså jag har varit jävligt off. Det är typ inte nån idé att be om ursäkt längre för jag vet att det kommer hända igen. Jag har inte så värst mycket tid till att blogga då jag prioriterar att umgås med min familj istället. Jag har inte varit hemma på hela helgen heller för den delen. Jag hamnade på det mest oväntade stället någonsin, men det var bra för själen. 

Idag är jag helt däckad. Orkar knappt gå ut och röka. Har värk i hela kroppen och är tröttare än tröttast. Jag är inte van vid Norrlänningar längre. Haha!

Jag lovar att uppdatera mer ikväll eller imorgon, när jag fått sova ut ordentligt! 


Aki - lilla o STORA ft. Dajanko

 
Så jävla trallvänlig låt, och sååå rolig video. Mer tecknade musikvideos åt folket!
 

Aki - Balkongvisioner vol.2

 
 
Alltså jag tycker att det är så fett att Aki börjat göra sologrejer! Han är ju en sjukt tung artist så det kan inte gå fel!
Dessutom har han en hel del feta samarbeten på denna EPn!
 
Lyssna in den ni också!
 

I trygga armar

Hej på er!
 
Jag har varit borta ett par dagar men det brukar bli så när jag kommer hem. Tre av mina favoritmänniskor kom och hämtade mig från flyget, och jag har hängt med dem sen dess. Skrattat och kramats i tre dygn ungefär. Älskar sånt. Och resan hem från flygplatsen var hur jävla rolig som helst. Skrattade så jag grät hela vägen. 
 
Imorgon är det dags för första drinken på ett par veckor. Jag ska dock vara väldigt försiktig med tanke på huvudet. Det är inte så bra om det händer något igen. Så jag svär på allt, jag ska vara försiktig. Och jag kommer vara i trygga händer hela kvällen törs jag också lova. 
 
Jag har missat lite musik medan jag varit borta som jag tänkte slänga upp nu.
På tal om musik, jag kan inte sluta lyssna på Yelawolf. Har insett först nu hur jävla bra han är. Fan att jag inte såg honom när han var i Stockholm. Dumma mig!
 
Vi hörs senare!
Bilden är från "I skuggan av betongen", hyllningskonsert till The Latin Kings, maj 2014.
 
 Annerica@hotmail.se