Trasig datot

Godmorgon babes!

Jag har stött på ett väldigt stort problem. Min laddare till datorn har gått sönder helt. Varje gång jag kopplar in den i väggen så blir det kortslutning och all ström i lägenheten dör. För mig innebär detta att livet är över typ. Dels har jag bloggen att sköta och dels hänger hela min utbildning på online kurser. Jag måste ut och leta upp en ny laddare snarast. Känner mig inte hel som människa! Haha.

Tills jag har löst detta så får ni tyvärr leva med uppdateringar via mobil. Jag kommer dela ny musik direkt på min Facebook sida så in & gilla Skitsamma.nu och häng med i uppdateringarna!

Vi hörs senare.
xoxo
Erica
Studiebesök nummer 2

Godmorgon!

Jag har hunnit vara vaken i nån timme men vad gör det? Fick ändå sova hyfsat bra inatt om man jämför med hela förra veckan. Jag har varit på så mycket äventyr förra veckan så ni anar inte. Tyvärr så stannar allt där vart det hände för jag orkar inte prata om det. Haha!

Idag ska jag iallafall på mitt andra studiebesök. Det blev Only Won den här gången. Sedan ska jag förhoppningsvis till RMH också senare i veckan. Anyways, ska va där klockan två så tänkte hinna hänga lite med min kusin som är här på besök innan. 

Vi hörs när jag är klar!

xoxo
Erica 
N - Svarta Miljonärer

 
Alltså denna låten släpptes igår och den har redan över 26000 views på Youtube. Helt sjukt.
Men det är förståeligt, för den är så jäkla bra!
 

Kid Jallow Feat. Mhina - Topgäri

 
Varför är Kid Jallow så jävla bra jämt?! 
Den här låten bara passade så bra in i min lördags-mode. Sååå bra.
 
Lyssna på den ni också:
 

Jag <3 Svensk hiphop: TGR (Team Galagowear Records)

På onsdag förra veckan så fick jag äran att göra ett studiebesök hos TGR och chansen att intervjua Martin & Patrik. Projektet var från början menat för min utbildning, men sen tänkte jag "varför inte lägga upp den på bloggen också?". Dessutom väljer jag att inkludera den i mitt projekt "Jag <3 Svensk hiphop", då den på vissa sätt hör hemma där.
 
Så varsågod att läs!
 

 

 
  1. Hur kom ni på idén att starta TGR?

 

Patrik: Det var jag och Niklas som startade det. Det var en förlängning av klädmärket (Galagowear). Vi hjälpte redan många artister, med bokningar och covers och sådant. Så vi tänkte att vi kunde lika gärna starta en label. Det var DaCosta vi började med då, just för att han hängde mycket hos oss och frågade om inte vi kunde hjälpa honom. Sen fortsatte det liksom på samma spår. Efter DaCosta så kom Alpis, DC Grimsta och Rawda. Men eftersom vi hade klädmärket att ta hand om på samma gång, så kunde vi inte ha hand om så många artister. Det fanns inte tid. När vi tog in Martin så kunde vi signa några fler och börja jobba på riktigt. Även jag och Niklas har kunnat lägga lite mer tid på TGR.

Det började med att vi bara signade rappare. Sen har det ändrats ganska mycket mot det kommersiella hållet och mer sång. Inte med flit utan det är för att musikbranschen förändrats. Många rappare väljer att gå över till sån istället. I nuläget har vi bara 2 rappare, Lokal och Patryk från G.L.A.

Det var så vi kom på idén och drog igång TGR.

 

Alla i G.L.A (Green line army) håller på med solo-projekt. De ska släppa en varsin EP i år. Ibbe sjunger, och Patryk & Lokal rappar.

 

  1. Hur många är ni som jobbar här?

 

Martin: Just med skivbolaget så är det bara jag, Niklas och Patrik. Jag jobbar heltid med det, medan Patrik och Niklas jobbar då och då, beroende på vad för projekt det handlar om. Alla gör allt på olika områden ibland, men så klart har vi olika ansvarsområden. Själva management-delen sköter jag, jag har direktkontakten med artisterna. Men när vi har möten med dem så är vi alla tre delaktiga.

Patrik har ansvar för video-delen. Det kommer rätt naturligt då det är han som gjort alla tidigare videos för Galagowear. Han har ansvar för allt när det kommer till video och foto egentligen.

 

Patrik: Alla har ju full insyn i vad som händer kring en artist. Vi bollar idéer med varandra.

 

Martin: Sen ser det ju väldigt annorlunda ut hos oss än vad det gör på tillexempel Sony. Där har de en person som sitter med listor, en som sköter A&R osv. Vi är ett väldigt litet independent bolag, vilket betyder att jag gör allting själv. Alltifrån sociala medier till management. Det är ju bra på så sätt att man samlar på sig mycket kunskap inom allt. Det som jag tror är bra för en artist med ett mindre bolag är ju att man får mycket bättre kontakt emellan varandra.

 

  1. Hur många artister har ni signade i nuläget?

 

Martin: Det är DC Grimsta, Joakim Gissberg, hela G.L.A gruppen (som även kör solo, så det är 3 akter), Faraz Azar, Rolf Johansson, och Jocke Berilsson. Sedan har vi även en rock-grupp signade för endast distribution. Vi har ju lite olika avtal med de olika artisterna, men nu nämner jag alla som vi har på distribution. Totalt har vi 9 artister signade i nuläget.

 

Patrik: Sen har ju några kontrakt löpt ut också, och vi har inte förnyat. Alpis och DaCosta är inte kvar.

 

  1. Hur går ni tillväga när ni väljer vilka artister ni ska signa?

 

Patrik: Det är väldigt olika. I nuläget känner vi att det är väldigt viktigt att vi klickar med varandra och att artisten verkligen vill komma någonstans. Det blir väldigt svårt för oss att göra vårt jobb om artisten inte går in i det till 100%.

 

Martin: Sen lär man ju sig mycket av erfarenhet också. Vi tänker ju på ett annat sätt nu än vad vi gjorde förr. Det är ju inte bara musiken det handlar om, det är mycket annat runt om.

 

Patrik: Det är väl olika saker som spelar in. Det första är ju så klart att personen ska ha talang. Hen ska även ha någon slags hype omkring sig, eller om vi tror att personen kan få en hype omkring sig.

 

Martin: Sen går man på erfarenhet också. Man lär sig vad som slår, och vad som inte slår, och vad som det finns potential i och så.

 

Patrik: Vi har aldrig signat någon som varit stor från början. Vi har alltid börjat från grunden och byggt upp artisten. Vissa har kanske haft en mindre hype sedan tidigare men vi har aldrig signat en stor artist. Till exempel Joakim Gissberg. Han hade ju en liten hype på Youtube då han gjorde covers av andras låtar. Han hade en cover med 2 miljoner views. Men det var ju ändå som att börja från början igen eftersom han skulle börja göra sin egen musik, det är ju inte alls samma sak som att göra en cover på Youtube. Det har varit ett väldigt långsiktigt arbete med artisterna. Vissa har det fungerat med, och andra inte.

 

  1. Hur sköter ni bokningar av spelningar osv? Gör ni det själva eller med hjälp av bokningsbolag?

 

Martin: I början hade vi 360 deals med alla våra artister. Nu har vi däremot inga bokningsavtal med artisterna. De är fortfarande i uppbyggningsfasen och bokningar känns inte så aktuellt i nuläget. Vi har inte kommit så långt än så vi har något avtal med ett bokningsbolag.

 

Patrik: Vi är vana att sköta bokningar själva. Vi har en lista på ca 500 klubbar som vi brukade kontakta, antingen maila eller ringa. Men som Martin säger, om man inte har rotation på radio och så, så är det svårt att styra upp en turné.

 

Martin: Då är det lite onödigt att ha med bokningar i kontraktet, eftersom det lätt kan ske missförstånd.

 

Patrik: Vissa artister vi har kanske vi lägger ut på någon bokningsagentur, och på vissa artister finns det andra som hjälper till. Vi hade till exempel en kille som hjälpte till med bokningar och såna saker. Vi har provat på det mesta. Men det vi har kommit fram till i slutändan är ju att, om du har en hit så är bokningar inget problem att fixa. Men om du inte har en hit så får man jobba väldigt mycket, och det tar mycket tid och energi, och i slutändan får man inte ut så mycket pengar för arbetet.

 

Martin: Vad vi gjort tidigare är ju att ha spelat mycket på Galagowear som varumärke och gjort ”Galagowear on tour”, och tagit med våra egna artister. Eftersom Galagowear drar mycket folk. Då får ju våra artister mycket hype eftersom det är mycket folk på spelningarna. Tillexempel vår 7-års kryssning, där vi hade alla våra artister plus några andra utanför bolaget, till exempel Dani M. Sen hade vi våra artister med oss även på vår 8-års fest på Berns.

 

  1. Hur går det till att skapa och sedan släppa ett album med en artist? Processen där emellan alltså.

 

Patrik: Det kan se väldigt olika ut, men vi kan ju ta ett exempel. Dc Grimsta ska ju släppa ett album nu. Han började med att släppa första singel på sitt nya sound, vid den här tiden för ett år sedan. Den ska även vara med på albumet, ”När vi går”. Sedan släppte han en singel till, samtidigt som han jobbade med de andra låtarna. Man har ju hela tiden kontakt med musiker och producenter och andra ”musikmänniskor”. Sen så har han varit nu och spelat in de sista delarna hos han som ska mixa det, och även har producerat några delar av skivan.

 

Martin: Ofta lägger man ju upp en plan. Planen är alltid att släppa ett album till slut. Där har man ju byggt upp hela arbetet kring vilka singlar han ska släppa, videos, och jobbat på låtar samtidigt. Det har varit en lång process. Sen när låtarna är inspelade så mastrar man albumet och planerar inför releasen, med alla markandsförings- och PR-steg som man gör. Albumet ska släppas i November, men det var redan ett halvår sedan som vi började med planeringen. Man håller på i ungefär ett år, sen mastras albumet och man lyssnar igenom det i god tid. För att sedan lägga upp en plan på hur man ska marknadsföra själva releasen, och sist men inte minst lägger man upp ett releasedatum.

 

Det är väl så det går till att släppa ett album. Det finns inget särskilt mönster för hur det ska gå till eftersom musikbranschen ser så olika ut på olika ställen. Det är ju lite olika från fall till fall hur man gör.

 

  1. Hur många år har ni haft TGR?

 

Martin: 4 år ungefär.

 

  1. Hur är det att driva skivbolag? Är det mer roligt än jobbigt?

 

Martin: Oftast är det kul, så klart. Management delen är ju dock ganska psykologisk också. Alla artister är ju olika som människor, och alla människor måste man jobba med på olika sätt. Vissa vill ha jättemycket kontakt, andra vill ha jätte lite kontakt. Det är ju olika från fall till fall, men management-delen kan vara den jobbigaste delen ibland. Det kan ske mycket missförstånd och så.

Men för det mesta så är det jätte kul att driva skivbolag, verkligen.

 

  1. Hur ser framtiden ut för TGR? Vill ni växa och bli större eller är ni nöjda som ni har det nu?

 

Martin: Vi kommer absolut växa. Vi har redan börjat tänka annorlunda. Vi har börjat ta TGR mer på allvar det senaste året. Det har gått från en hobby till mer utav en verksamhet. Vi har tagit in mycket mer artister och vi satsar mycket mer på dem. Vi ställer även högra krav på artisterna, och på oss själva. Man väntar ju bara på att få ta fram den där stora hiten. Men det är jag övertygad om att det kommer hända, inom ett år. Det ser absolut ljust ut!

 

  1. Är ni ett Independent bolag, eller ett True Independent?

 

Independent.

 


Rebstar - Reputation

 
Rebstar släppte ny låt i onsdags. Jag har helt missat detta då jag inte var hemma på nästan 2 hela dagar.
Den är proddad av TodayIsVintages egna artist Saint till och med. 
Jag tyckte låten var jävligt bra iallafall.
 
Vad tycker ni?
 

Denki ft. SDR - Hoppas para finns (prod DBB)

 
Fick äran att höra den här fantastiska låten lite i förväg innan de släppte den faktiskt. 
Men idag släpptes den officiellt. De här två passade ihop väldigt bra tycker jag!
 
Lyssna på den ni också:
 

Positive vibes

Mornin u guys!

Igår var olyckan framme bland mina närmsta vänner. Så jag var helt off igår i väntan på att få besked om hur allt gick. Höll på att springa in i väggen av panik, men de mår hyfsat iallafall efter omständigheterna.

Så idag ställde jag om till positive vibes only. Och blev utringd på jobb så ska hänga med massa söta småbarn idag. Sen ska jag in till stan med en tjejkompis så det kommer nog va rätt tyst här. Sorry bout that.

Vi hörs senare!
xoxo 
Erica 
Stizu - Hojta på mig

Fick denna skickad till mig förra veckan. Hann inte lyssna på den förrän igår faktiskt, men bättre sent än aldrig.
Jag tycker den var riktigt bra faktiskt!
 
Vad tycker ni andra?
 

Måndagskrigare

Shuu alla!
 
Det glädjer mig att ni fortfarande klickar er in här även om jag är sjukt off. Ni värmer mitt hjärta på riktigt!
Jag har spenderat hela dagen med diverse vardagssysslor så har lagt sociala medier åt sidan ett tag. Det behövs ibland. 
 
Kvällen har jag spenderat med att renskriva intervjun från mitt studiebesök hos Team Galagowear. Ett väldigt intressant och givande besök faktiskt. De var lätta att snacka med och jag fick många bra svar på mina frågor. Tanken är att intervjun ska upp både här och skickas in till skolan. Men först och främst så ska Martin få läsa igenom den och se så att jag fått allting rätt. Mailade precis den till honom så om några dagar ska ni se att den trillar in här.
 
Nu ska jag avsluta min kväll med lite smörgåsar och Family Guy.
 
Vi hörs imorgon!
 
xoxo
Erica
 
 

Papis ft. DLHN x Sir Roach - Kan inte se er mer

 
Vaknade upp till att lyssna på denna låten idag. (Vaknade ganska nyss, haha!)
Perfekt morgonmusik iallafall. Jag gillade den som fan!
 
Hoppas ni tycker om den lika mycket!
 

Keya - Ärrade för livet

 
OhMyGod vilken bra låt.
Jag har sett lite snack om denna i några dagar och råkade trilla över den precis när den släpptes. Den åkte direkt ner i min Spotifylista iallafall. Inget snack om saken.
 
Lyssna här:
 

Rob Bourne - Alla vet

 
Rob Bourne är en av årets vinnare i NästaNivå.
Detta är alltså hans debut. Vilken kille, jag älskar den här!
 

Projektet - Svart Guld med Ison, Finess & Timbuktu

 
Jäklar vilken låt! 
För det första är jag helt down med såna här beats just nu. För det andra så är det tre helt fantastiska, tunga, killar som gör denna tillsammans. Jag är helt hooked!
 

Off to Galagowear

Hej på er!

Jag har varit tyst ett tag igen jag vet. Det känns som att jag inte prioriterar bloggen lika mycket längre. Jag vet inte varför men så är det.

De senaste dagarna har jag spenderat på att läsa ikapp sånt jag missat i skolan pga sen bokleverans. Så jag har pluggat nästan dygnet runt och när jag inte gjort det så har jag haft telefonkonferens med mina favoriter. 

Idag ska jag iallafall fortsätta försöka boka studiebesök och göra första skoluppgiften klar. Men först ska jag till Galagowear på mitt första studiebesök. Sitter på tåget påväg dit atm. 

Avrundar här så länge. 

xoxo
Erica
Silvana Imam - Knark

 
Det var ett litet tag sedan man hörde ny musik från Silvana. Men någon dag förra veckan så släppte hon en ny låt!
Och som vanligt gör hon det så jävla grymt!!
 
Lyssna på "Knark" nu:
 

Empa - Visa Kärlek

 
Fick denna skickad till mig för någon dag sedan och jag diggar viben.
 
Vad tycker ni?
 

Mwuana - EP3: Nibla

 
Jag kommer nog aldrig riktigt komma över hur bra Mwuana faktiskt är. Hans musik måste vara den jag lyssnat mest på under de senaste månaderna. Jag fattar liksom inte vart han kom ifrån mitt i allt, haha!
 
Mina favoriter på EPn är nog "Ensam" och "Egodöd"!
Vilka är era favoriter?
 

Fredag & Lyckliga gatan

Jag vet att jag varit tyst ett tag men jag har helt enkelt prioriterat annat de senaste dagarna. Varför vet jag inte men det har bara varit så. Musik har ni fortfarande fått update om i den mån jag orkat, men mitt personliga liv har legat på hyllan. Dessutom har det varit rätt mycket i skolan så jag har inte haft tid. Har haft studiebesök att boka och uppgifter att göra klart. Jag är verkligen ingen plugghäst så det är ett evigt krig för mig att få mig själv att plugga. Haha! Men min utbildning är verkligen jätterolig och givande. Vad pluggar jag?
 
Jo jag pluggar Music Business på DMG Education. Detta innebär att jag kommer kunna bli manager, bokningsagent, eller kanske jobba på skivbolag när jag är klar i Juni nästa år. Kul va? Jag har varit lite hemlig med detta då jag inte velat att folk ska snacka för mycket. Men nu är det out there!
 
Igår var jag på inspelningen av Lyckliga Gatan. Bästa Finess skulle spela in sitt avsnitt, även det sista avsnittet för säsongen (som jag fattade det). Så det kändes inte annat än rätt att gå. Dock fanns det irritationsmoment på plats, men jag la det åt sidan och bara njöt av stämningen. Jag säger bara "OJOJ", Finess låt var dunder! Det gör mig dock lite ledsen att den kommer släppas först i Januari när programmet sänds. Haha! Stämningen under inspelningen var iallafall helt underbar. Det var så himla hög mysfaktor. Ska absolut gå på fler inspelningar om det skulle bli en till säsong. 
 
Nu ska jag fixa lite lunch och sen tvinga mig själv till att plugga.
 
xoxo
Erica
 
 Annerica@hotmail.se