Finess - Tiden går ft. Chris Haxa

 
Kommer någon mer än jag ihåg att ni har hört denna tidigare? Py Bäckman gjorde om den här låten i Lyckliga Gatan. Sen dess har jag gått runt och nynnat på den till och från. 
 
Jag älskar den här låten. Den har sån känsla. Man blir rörd av bara låten i sig. Sen kom videon, och den rör upp ännu mer känslor. Det blir typ ett så fint resultat med både låt och video. 
Dessutom vill jag påstå att denna var en stark favorit från Finess senaste EP.
 
Kolla in videon ni också!
 

Linda Pira ft. Molly Sanden - Ey gäri

 
Yay, en riktig ego-boost låt för alla oss kvinnor där ute!
Det här är inte hur man hör Linda vanligtvis, beatet är nytt för henne på något sätt. Och damn vilken hit det blev. 
Jag skulle kalla det: Girlpower! Haha.
 
Kolla in den snygga videon ni med:
 

Album: Abidaz - Respektera hungern

 
Alltså hypen är olidlig. Abidaz är tillbaka!! 
Senast han släppte album var 2013, och då sa han att det inte skulle komma fler. Mitt hjärta brast den dagen. Men så mitt i allt, så når nyheten mig: Abidaz släpper ett till album. Så ni kan ju kanske förstå att jag hade otroligt stora förhoppningar till detta. 
 
Att lyssna igenom plattan var iallafall det första jag gjorde efter att ha öppnat ögonen. Och jag vill bara säga en grej: Wow! Vilken comeback! Det här albumet placerar återigen Abidaz på topp 3 av Sveriges bästa rappare. (Han har nog alltid vara på topp 3, haha). 
Hans musik är grym, Det är hårt, det är ärligt, och det är på riktigt. Men det blandas även ut med låtar som är mer kärleksfulla och milda. En perfekt kombo för ett album med andra ord. Nej hörrni, jag tror absolut att jag hittat årets album 2016. Så enkelt är det.
 
Nästan alla låtar åkte ner i min playlist, därför känns det rätt ovärt att välja favoriter.
Ni får helt enkelt hitta egna, och kommentera gärna vilken som är er favorit:
 

Finess - Allt har sitt pris (EP)

 
Alltså hur kan jag ha glömt att dela med mig av denna?
Finess är så otroligt jävla grym på det han gör, och jag blir så glad att han äntligen släppt en ny EP.
Jag har suttit och verkligen lyssnat igenom alla låtar precis, och det är svårt att välja favoriter. 
Men om jag ska välja snabbt, så finns det två låtar som verkligen fastnade. "Kärlek slutar alltid med bråk" och "Allt har sitt pris"
Vill även nämna att han har riktigt feta gäster på EPn, så sov inte på denna.
 
Lyssna igenom här:
 

Ivory - Vet att du vill (Video)

 
Det här är en låt som jag verkligen råkat missa, sorry bout that. Låten släpptes ju för inte så längesen, tror jag, men den har liksom råkat glida förbi mig helt.
 
Då var det verkligen tur att jag fick videon på min mail imorse, så jag inte missade den också.
Och ni vet redan att jag gillar Ivory. Han lyckas liksom göra låtar för alla tillfällen. Denna känns som en afterparty-låt på något sätt. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, vilka ord jag ska använda, MEN jag gillade låten som fan. 
Som vanligt så är det tunga Nikeisha Andersson som står för den snygga videon!
 
Enjoy!
 

Kaliffa - De Den ft. Dani M

 
Haha alltså, skrattade mig genom hela videon. Detta måste vara den mest kreativa musikvideon hittills i år. Utan tvekan.
 
Dessutom så är låten jävligt bra. Det känns som en sån låt, som jag lägger in i listan tillsammans med mina tre andra sommarplågor. En låt som man kan festa till helt enkelt.
 
Så grymt!
 
Kolla in videon ni också:
 

Ny design

Shululu allihopa!
 
Det har varit tyst här i några dagar pga nattjobb, men imorgon tänkte jag komma igång som vanligt igen. Känns liksom lite svårt att hålla igång bloggen när jag enbart är vaken på nätterna. 
 
Anledningen till detta inlägg är att: JAG HAR FÅTT NY DESIGN! 
Det är som vanligt världens bästa Vicky som fixat ihop denna skönhet. Jag sa bara till henne att jag ville ha: svart, vitt, rött och Dope D.O.D, så fixade hon resten. Jag är totalt förälskad i resultatet. Färgerna är perfekta, och sedan att jag har bästa Jay Reaper och Skits Vicious i bakgrunden är ju som pricken över i:et. 
 
Well, om ni skulle vilja ha hjälp av Vicky med era egna bloggar eller liknande, så kan ni kontakta henne genom att klicka in på hennes blogg.
Http://Vickysteez.se
 
Stort tack till bästa Vicky, jag älskar den nya designen!
 
 

Sammy Bennett & Johnny Bennett - Garanti (prod. Filip Hunter)

 
Alltsåå dessa killar tar livet av mig. Haha!
Hur grymma är dom inte på en skala? Jag har följt dem på nära håll ända sedan Bella visade deras musik till mig. Jag skulle så himla gärna se dem live, och en grej till: JAG VILL HA DERAS MUSIK PÅ SPOTIFY!
 
Anyways, låten var överdrivet tung i vanlig ordning, så kolla in videon och njut!
 

Kartellen - Slutpläderingen

 
Idag är dagen då Kartellen släpper sitt absolut sista album. Men det hör man nog på titeln. Detta är en sorglig dag på något sätt, för mig iallafall. Kartellen har ju varit en väldigt stor del av den svenska hiphopen. Det var ju ändå dem som sparkade igång gangster-rapen i Sverige. Säga vad man vill om deras tidigaste musik, men de har gjort en stort intryck. Och de kommer alltid vara favoriter för mig. 
 
Gjorde dem ett bra avslut på sin era? Ja! Alla låtar var bra på sina egna sätt, men alla låtar åkte inte ner i listan. Jag har nog aldrig lyssnat igenom en platta så här koncentrerat. För som sagt, det är otroligt sorglig att det är deras sista, men deras avtryck i branschen kommer aldrig försvinna.
 
Mina favoriter är: RS6 way of life, Samvetskrig, Vi 2, En fjärils vingslag, Dominobrickor, Fattigdom & Överflöd osv. Egentligen är det ingen idé att välja favoriter, för alla låtar var tunga. Haha!
 
Lyssna på albumet och välj egna favoriter:
 

Trubbel på resvägen

Hej på er fina!
 
Jag har nog inte ens berättat det till er, men igår på morgonen så satte jag mig på tåget mot Arlanda. Ska jobba hela sommaren uppe i NörrböttN hos min mor, så jag skulle ta flyget dit upp till alla mina fina igår klockan 12. 
Men när jag kommer till flygplatsen så är mitt plan.. INSTÄLLT?! Jag tror inte ni kan förstå hur irriterad jag blev.
 
Men som tur var så bjöd SAS på både hotellövernattning och mat, så humöret blev lite bättre iallafall. Dessutom bokade de om alla resenärer till flyget idag istället. Så nu sitter jag här på Arlanda och väntar. Är ungefär 4 timmar kvar tills planet lyfter, men vad gör det när man åtminstone har datorn med sig? Kan sitta här och plugga, blogga och kika lite serier för att fördriva tiden. 
 
Intressant liv va? Nja, kan vara därför jag dragit ner väldigt mycket på vardagsuppdateringen på senaste. Känns inte riktigt som att jag har särskilt mycket att skriva om just nu. Livet är bara en berg och dalbana med kaos i bakgrunden, haha!
 
Jag ska försöka hitta lite spännande saker att uppdatera er med när jag ändå sitter här, annars så lär jag vara back on track imorgon. 
 
Stay Gold my friendos.
xoxo
Erica
 
 

Gee Dixon feat. Moms - Shouf

 
Alltså.. wooow. 
Hur kan Gee Dixon vara så otroligt jävla tuuung?
Jag trodde att "Mentally" skulle bli den enda låten för mig i sommar, men så kom den här. Alltså har jag hittills hittat tre sommarplågor. Det kommer bli otroligt svårt att välja ut en av dem när det blir dags att göra 2016s "årets-lista". 
 
Älskar både låten och videon, av anledningar som jag inte riktigt kan sätta ord på just nu. Haha!
 
Kolla in den ni också:
 

Ice Twice - Min faders soldat

 
För några dagar sedan så släppte bästa Ice Twice sin EP. Och än en gång så har jag inte hunnit skriva om den förrän idag. 
 
Men jag gillar viben på alla låtarna, hon är riktigt duktig. Och hennes gästartister är även de tunga.
Min favorit på EPn är nog "Queen&King"!
 
Hitta era egna favoriter:
 

SDR - Till det som var

 
SDR skickade den här till mig för några dagar sedan. Men i vanlig ordning så har jag inte haft tid med bloggen, dumma mig.
 
Men alltså, behöver jag säga igen hur duktig han är? Nej jag tror inte det.
Lyssna så får ni se själva:
 

WeLit ft. Lamix - Balmain

 
Fick denna skickad till mig i måndags om jag inte minns helt fel. Jag har dock knappt varit hemma så jag har inte hunnit dela den. Men bättre sent än aldrig antar jag? Hehe.
 
Har Antwan bytt artistnamn? Det verkar som det. Dessutom så tycker jag att det har varit väldigt tyst kring honom ett bra tag. Så det kändes som att det var dags för lite nytt!
 
Jag gillade låten iallafall, även om den inte riktigt är vad jag lyssnar på just nu. 
 
Hoppas ni gillar den!
 Annerica@hotmail.se