EP: Erik Lundin - Välkommen hem

 
En uppföljare till förra årets "Suedi". Igår såg jag en intervju med Erik Lundin på SVT. Där förklarade han lite tankesättet bakom den nya EPn. Det var intressant, jag fastnade totalt. 
Jag vet att jag börjar detta inlägg konstigt. Men orden liksom bara flöt ur mig. Jag har sagt det många gånger, och jag säger det igen: RMH har bara genier i sitt lag. Erik Lundin är ett av de största. 
 
Jag hade kunnat skriva flera sidor med fina ord om den här EPn, men då hade ni inte orkat läsa. Så jag får helt enkelt korta ner mina tankar, och kanske skriva mer ingående en annan gång.
Erik Lundin målar upp hela världer med sina texter, jag ser liksom en film framför mig medan jag lyssnar på låtarna. Och jag antar att det är meningen att det ska bli så. Ända sedan han släppte "Suedi" förra året, så har jag väntat på en uppföljare. Det blev inte årets EP förra året, men det var väldigt nära. I min lista alltså. Nu i efterhand så skulle jag faktiskt säga att jag gjorde fel val. Jag skulle ha valt Suedi. Men gjort är gjort. 
 
Jag kan helt ärligt inte välja bara en favorit från den här EPn. ALLA låtar är lika bra. Jag älskar dem, och jag har hela EPn i min playlist på Spotify. Jag hoppas att ni också lägger in alla låtar i era listor.
 
Erik Lundin, du är så jävla bra på vad du gör. Fortsätt på samma bana!
 

EQuBE & ECU - Supa Dupa

 
Fick denna i min inbox för några dagar sedan, sorry för förseningen. Jag försöker fortfarande pussla ihop ett heltidsjobb med bloggen. Det går väl sisådär, men från och med nästa vecka ska jag testa mig på något nytt!
 
Anyway, tillbaka till ämnet. Jag lyssnar knappt på reggae längre, förutom om någon spelar det på jobbet. Vilket är rätt synd, för det är en genre jag gillar väldigt mycket. Men jag har mina perioder, så det kommer nog tillbaka snart. Den här låten var faktiskt väldigt bra. Så den kommer garanterat spelas några gånger till. 
 
Hoppas ni också gillar den!
 

Sebastian Stakset - Förlåt

 
Alltså att Sebbe hoppade av Kartellen..jag har inte riktigt smält det än. Den nyheten gjorde mig så sjukt förvirrad, och helt ärligt lite ledsen. Men när jag sedan fattade att han faktiskt skulle fortsätta med musik, fast i sitt eget namn, så lättade chocken lite. Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig dock, så det var rätt spännande. 
 
Nu för bara några dagar sedan så såg jag att han släppt sin första singel, under namnet Sebastian Stakset. Den var rätt lik hans gamla musik med Kartellen, men ändå inte. Något har förändrats i hans röst, han är inte lika aggressiv längre, det låter liksom lite mjukare. Men självklart var det inte dåligt för det, han kan ju musik. Dessutom hade låten en så himla fint budskap. Så jag fastnade direkt. 
 
Lyssna på den ni också, och lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte!
 

Album: Kaliffa - Kalibreraren

 
Yaaay, äntligen debutalbum från Kaliffa! Det passade perfekt för mig nu tidigare i veckan, då jag behövt alla positiva vibbar jag kan få efter massa knas hemma. Så ja, jag är efter med inlägget, men jag har lyssnat på albumet hela veckan. De flesta låtarna var ju såna som redan funnits ute ett bra tag. Men jag fastnade heelt på en av de nya låtarna. "Kalibrera". Jag fullkomligt älskar allt med den låten, dessutom kan jag väl relatera till texten på något litet sätt också, haha! Vad det handlar om tänker jag faktiskt inte gå in på, men låten är iallafall min absoluta favorit just nu. 
 
Det som Kaliffa lyckas bäst med varje gång han släpper musik, är att göra en så otroligt glad. Hans musik liksom lyfter upp hela mitt humör på bara några sekunder. Hur härligt är inte det?? 
 
Hoppas ni också diggar!
Lämna gärna en kommentar med era favoriter från plattan.
 

Mwuana - Olika

 
Jag brukar inte blogga så här sent, men jag kunde fan inte hålla mig. Varför? För att Mwuana fortfarande är ett geni, och han slutar aldrig imponera på mig. 
Som jag förstod det så är detta ännu ett släpp från hans kommande album. Jag är så spänd på att få höra alla nya låtar. Dessutom är det snart dags för mig att påbörja min "Årets"-lista, och jag skulle gärna utse Mwuana till årets artist igen, även om jag kanske borde ge någon annan en chans. Mitt val får ni helt enkelt vänta på, för det är ett tag kvar till december!
 
Mwuana, du är ett jävla geni inom musiken, och jag hoppas att jag en dag får träffa dig och lära känna människan bakom allt detta fantastiska!
 

Lokal - Låt den rätte komma in

 
Alltså oj.. Har inte bloggat på snart två veckor. Tiden bara flyger iväg och jag hade ingen aning om att det gått så länge. Så ni förstår ju hur mycket feta släpp jag missat! 
 
Denna inkluderat. Om det är något som Lokal gör bra (förutom att han är tung musiker, haha) så är det kärlekslåtar. Han lyckas alltid tala rakt in i hjärtat på mig, vare sig jag vill eller inte. Denna låten var inget undantag direkt. Han. Är. Så. Bra!
 
Lyssna på den ni också:
 

Adrijana - Kan Nt Med Mig (Video)

 
Asså huuuur är det ens möjligt att jag glömt att dela denna?! Delade ju låten när den släpptes. Men missade videon helt. Så keff jag är. Förlåt mig.
 
Nu kände jag bara att jag behövde dela den då denna video är så jävla fet! Adrijana är sjukt grym. Det borde ni hålla med mig om.
 

Nathan K - If I can't (50 cent remix)

 
Detta är en låt som jag fick i min inbox på Facebook för en veckan sedan. Förlåt för att den kom upp så sent, till dig som skickade den till mig. Jag har som sagt innan haft en hel del att göra.
 
Alltså detta är nog inte en låt som jag skulle lyssna på regelbundet. Men det är absolut inget illa menat. Jag hör potential i den här killen, han är duktig. Däremot så gillar jag inte beatet så därför blir det nog inte så att jag kommer lyssna på denna speciellt mycket. Men som sagt. Han är duktig.
 
Hoppas verkligen på att höra mer från honom i framtiden, och hoppas att ni andra gillar låten!
 

#RödNovember: Gee Dixon - Shouf Remix ft. Moms, Dani M, Linda Pira, Naod, Kaliffa

 
Alltså JAAAAA!!! #RödNovember har börjat igen. Min favoritmånad på året typ, haha! För just under November så kommer Redline Recordings fetaste släpp. Ett släpp i veckan, hela November. Hur grymt är inte det?!
 
För att vara helt ärlig så skulle jag nog kalla detta för årets remix. Så många tunga artister på samma låt. Dessutom är ju originalet "Shouf" en av mina favoritlåtar. Lyssnar på den minst 2 gånger varje dag. Haha!
 
Jag älskar videon också. Så enkel, men ändå så jävla bra. 
Och ja jag vet att jag är lite efter med att dela denna. Men jag har haft fullt upp. På fredag däremot så lovar jag att försöka komma ihåg att dela nästa släpp i #RödNovember direkt. 
 

Synonym - Lämnat dig på "läst"

 
Det var ett bra tag sedan Synonym släppte något senast. Och denna gången släpper han via Stadsbild, vilket är helt nytt för mig. Hehe.
Men iallafall: Jag gillar stilen på låten, det känns inte som att han har gjort en sån här tidigare. Älskar texten också. Kan relatera så mycket, men ändå inte. Haha!
 
Ni som följt mig ett tag vet detta. Jag har följt Synonym otroligt länge, och varje gång han släpper ny musik blir jag lika glad. Sååå grym är han! 
 
Kolla in videon här nedanför:
(Låten finns även på Spotify om ni vill lägga till den i era listor!)
 Annerica@hotmail.se