Pato Pooh & Linda Pira - Överlever sommaren

 
Jag kan inte, och jag vill inte, förklara varför jag kan relatera så hårt till den här videon. Men var säkra på att jag gör det. Låten är dessutom så jävla bra. Jag har svårt att hitta orden men, jag älskar den!
 
Detta kan vara den bästa videon inom Svensk hiphop, hittills i år. Och den kommentaren kommer från hjärtat. Den har en riktigt bra story, och den är otroligt välgjord och genomtänkt. Hängde ni andra med i storyn eller? Kommentera gärna.
 
Låten finns även på spotify och andra streamingtjänster!
 

Adrijana - Faser

 
Jag antar att många av er känner igen Adrijana från Melodifestivalen, och många andra av er känner igen henne som ett nytt tillskott i den svenska hiphopen. Jag ser henne som både och. Hon är så jävla grym, och jag har trott på henne sen första gången jag hörde henne, och första gången jag delade hennes musik här på bloggen.
 
Medan jag sitter och lyssnar igenom hennes nya Ep så är det mycket blandade känslor. Hennes texter liksom slår mig i ansiktet lite då och då. Ibland blir jag varm, ibland blir jag lite känsloladdad, och ibland känner jag mig som världens starkaste människa. Det är väl så musik ska påverka en. Mina solklara favoriter är "Vad som", och "Nån som mig". Den ena gör mig väldigt känslig, och den andra gör mig stark.
 
Så jäävla bra och stark EP. You go girl, du kommer komma långt!
 

Allyawan - Lofe

 
Det har varit mycket snack om det här albumet på diverse sociala medier i flera veckor, eller kanske månader. Och eftersom jag vet hur grym Allyawan är så har jag varit sjukt förväntansfull. Han släppte till och med en video till en av låtarna, "Framåt", för två veckor sen. Men som med det mesta, så missade jag att dela den. Albumet däremot, kunde jag inte låta mig själv missa.
 
Så idag, direkt jag fick energin, så lyssnade jag igenom hela albumet. Från början till slut. Några låtar har jag hört tidigare, andra inte. Men det gick snabbt för mig att välja en favorit. "Framåt" satte sig i hjärtat direkt. Efter den så fastnade "En himmel för dig med", och "Utan dig". Kanske är det för att det oftast är låtar med lite mer känsla som fastnar i mitt hjärta.
 
Over all så var det ett fantastiskt album, och omslaget gjorde också sin del. Så fint.
Lyssna på albumet ni också, och dela gärna med er av era favoriter i kommentarsfältet.
 

Dilly D x Kilber - Cama

 
Ni vet när jag skrev om Dillys nya album, och utnämnde Adidas till min favorit. Det hann bli en ändring efter vägen, för när jag tänkte på vad som spelats mest på min Spotify så är det nog "Cama" som ligger etta faktiskt. Jag hade mina aningar om att det skulle komma en video, men när den väl droppade så var jag alldeles för slutkörd för att öppna datorn. 
 
Anyway, I'm in love with this video! Den är så snygg, så stilren, men samtidigt så flummig. Helt fantastisk helt enkelt!
 

Album: Dilly D - LGTM vol. 1

 
Alltså herregud. Förlåt för att jag än en gång gjort bort mig. Jag hade planerat en hel blogghelg förra helgen. Men något hände på fredag, och det har tagit mig nästan en vecka att få ordning på huvudet igen. Terrorn kom till Stockholm. Det var inte oväntat, men jag hamnade i någon konstig chock ändå. Ni kanske inte tycker att det är en ursäkt, men för mig är det just det.
 
Men iallafall. I Torsdags var jag på releasefest för första gången på minst 6 månader. Jag fick en inbjudan på Facebook av DIlly, och jag kände liksom att "nää nu är det fan dags att ta tag i det här igen." Så jag gick dit med Linnea. Jag träffade fett många bekanta ansikten, och efter att kvällen tog slut så var jag inne i världens största lyckorus. Bästa kvällen på länge, helt klart.
 
Som jag förstått det så är detta Dillys debutalbum. Och gud vilket album! Jag hörde ju som sagt några av låtarna live i Torsdags, och redan där var jag sjukt imponerad. Så dagen efter när jag åkte till jobbet lyssnade jag igenom hela albumet, från början till slut. Och helt ärligt, det fanns inte en enda dålig låt. Jag kanske inte fastnade för alla lika hårt. Men snubben har talang! 
 
Min favoritlåt är helt klart "Adidas", så klart. 
Lyssna igenom albumet ni också, och välj era egna favoriter!
 

DJ Black Moose - Vad du vill (ft. Jireel & Lamix)

 
Hur fett är det inte när DJ Black Moose släpper en låt, med Jireel och Lamix dessutom? Det kan omöjligt gå fel liksom. 
Sen i fredags har jag funderat på vad jag ska skriva om den här låten. Men ibland har jag bara svårt att hitta orden. Så jag antar att det räcker att jag säger att den är sååå bra, och att jag hoppas Blackmoose släpper fler låtar, med fler feta artister, lite oftare!
 

Pablo Paz - Waves ft. Denz, Pato Pooh, Lamix, Jireel

 
Alltså kommer det komma en dag då Nivy-gänget släpper en låt, som jag faktiskt inte gillar? Jag tror faktiskt inte det. Haha!
 
Detta är dock inte bara Nivy rakt igenom. Det är även en ny label "NBL Sound". (Jag kan vara ute och cykla också, men jag tror detta stämmer.)
Låten släpptes iallafall tidigare i veckan, minns inte om det var onsdag eller fredag. Men den har iallafall gått på repeat i mina hörlurar medan jag jobbat hela helgen. En liten escape från det tråkiga jobbet med andra ord. 
 
Nej alltså, låt mig vara ärlig. Nivy är det bästa crewet som Sverige har at the moment. Jag skulle ha utnämnt dem till årets crew 2016, men som ni vet så blev listan aldrig klar. This ain't asskissing, I'm just speaking my mind. Fortsätt med det ni gör, för ni slutar aldrig imponera på mig!!
 
Kolla in dundervideon när ni ändå har tid!
 Annerica@hotmail.se