Zeki - För dom äkta ft. DJ 2Much, Sosa

 
Det var ett tag sedan jag hörde något från Zeki. Men det betyder inte att jag glömt hur grym han är! 
Han kanske inte släpper låtar ofta, men när han väl gör det, så gör han det så jävla bra.
Det märks att han lägger mycket tid på sin musik, och släpper inget halvfärdigt. 
 
Den här låten var så jääävla grym, men det är inget ovanligt. 
Ni håller väl med mig?
 

Miki'G - Vibe

 
O M G, vilket beat! Det här är precis den typen av musik som jag lyssnar på mycket nu. Ni vet på jobbet när man vill få upp tempot lite? Precis.
 
Jag fick denna i min inbox på Facebook ihelgen. Men pga att jag inte mådde så fantastiskt i söndags, så kom den aldrig upp. Det är väldigt svårt att pussla ihop tiden just nu. Med jobb och allt som ingår. Men jag försöker iallafall!
 
Som sagt, jag gillade verkligen denna. Och jag hoppas att det finns fler där ute som diggar.
(Bild lånad från Mikis Facebook!)
 

Younnes - Don't care

 
För ungefär 2 veckor sen släppte Younnes en ny låt. Jag har totalt missat detta under min paus, and I'm sorry about that. 
 
Nu försöker jag hinna ifatt allt jag missat, och det börjar likna nåt.
 
Jag gillade den här låten. Det är en sån låt som, iallafall jag, skulle lyssna på när jag vill varva ner. Soft vibe, eller vad man nu ska säga,
Gissar att de flesta av er kanske redan hört den, men jag kände att jag var tvungen att dela den ändå!
 
Kolla in den på Youtube här nedan:
 

Årets album 2016: Aleks - Livet mellan raderna

 
Jag vet att kategorierna är sena. Men ni vet också varför.
 
Årets album var knepigt att välja i år. Dels för att det inte kommit särskilt många, och dels för att jag inte kände mig riktigt tagen av något av dem. Tills Aleks släppte sin platta. Det är första gången han släpper album, sedan 2011. Jag gick och väntade på detta sååå länge. För jag visste att den var på väg.
 
Och vet ni vad det bästa var? Alla mina förväntningar uppfylldes.
Det finns väldigt få artister i den här världen, som kan få mig att känna så starka känslor som Aleks kan. Är jag ledsen? Då lyssnar jag på Aleks. Är jag glad? Kär? Då lyssnar jag på Aleks.
För han är ju en så fantastisk låtskrivare, och hans sångröst? Behöver vi ens säga något om den?
När det kommer till samarbetena på plattan, så var det ett riktigt bra val av artister. "Varm", som han gjort tillsammans med Cherrie är min absoluta favorit. Jag blir så lugn av både texten och deras röster. På stadig andraplats så hittar ni låten "Ingenting", med Abidaz. Det är en sån där låt som jag lyssnar på när jag behöver boosta mig själv lite extra.
 
Men egentligen behöver inte Aleks några samarbeten. Han är helt fantastisk på egen hand också. För de bästa låtarna på plattan är ju såklart hans sololåtar. För man kan aldrig få för mycket av Aleks. Av dessa låtar kan jag nog bara välja en favorit, även om alla är fantastiska på sitt sätt. Och den favoriten heter "För alltid". Det är den perfekta låten i nästan alla situationer. Känner du dig glad? Behöver du lite pepp? Firar du något? Lyssna då på den låten. Jag lovar, det kommer kännas ännu bättre sen.
 
Jag tror ni fattar poängen med mitt val nu. Aleks är en fantastisk artist, som gör fantastiska låtar, som i sin tur blev ÅRETS ALBUM 2016.
 
Tack Aleks, och jag hoppas jag får äran att träffa dig någon gång! (Igen, haha)
 

Denz - Dash ft. Jireel & Pato Pooh

 
Wow, bara wow. Så här har varken ni eller jag hört Denz förut. För att vara ärlig så trodde jag aldrig att han ens skulle göra en sån här låt. Jag hamnade typ i chock när jag hörde den. Men god daaamn så fet!
 
Det var faktiskt den här låten som fick min blogglust att komma tillbaka. För min första tanke när jag hörde den var, "shiiit denna måste upp på bloggen!" Sen dess har den gått på repeat både i mina högtalare och i mitt huvud.
 

Almost back

Tja alla ni trogna som fortfarande klickar in här!
 
Jag har haft en paus, onödigt lång, men ack så behövlig. Livet blev för bra helt enkelt, och annat kom ivägen. Jag vet inte hur mycket jag vågar berätta här men.. min framtid är säkrad i Stockholm ett bra tag framöver.
 
Jag vet inte riktigt vad som hände ikväll, men helt plötsligt fick jag sån enorm lust att skriva igen. Jag har nog saknat det här med att uttrycka mig i text. Plus att musik är, och kommer alltid att vara, en viktig del av mitt liv. I slutet på 2016 gick jag däremot igenom en personlig kris av olika anledningar så skrivandet trillade bort. Låt oss bara säga att 2016 var ett otroligt påfrestande och konstigt år, och i November så kraschade jag totalt. Allt jag hade i huvudet var att klara av dag för dag. Detta gick inte bara ut över bloggen dock, utan många personliga relationer också.
 
När det sedan vände till det bättre så gick det nästan för snabbt. Vilket gjorde att jag hamnade i någon sorts stress och jobbet var i princip det enda jag hade tid att tänka på. För att inte bli galen det vill säga.
 
Årets listan som jag började publicera blev bara halvklar. Jag hade liksom ingen lust. Men i skrivande stund så har inspirationen kommit tillbaka, och jag har några kategorier kvar till er. Om ni fortfarande är sugna det vill säga. Dessutom har jag börjat få tillbaka intresset för svensk hiphop igen, för även det föll bort ett tag. Det känns som att jag har så mycket mer att dela med mig av, när det kommer till att faktiskt skriva om musiken som släppts.
 
Så inspirerad som jag är ikväll så skulle jag mest troligt kunna skriva en novell till er om hur bra livet är, men det skulle ni aldrig orka läsa, plus att en del av det stannar nog i mitt privatliv just nu.
 
Jag hoppas bara innerligt att de samarbeten jag planerade förra året fortfarande är aktuella, och att jag kommer arbeta tillbaka till mitt tidigare läsarantal igen. Det kommer säkert ta en hel del tid men det är helt klart värt det!
 
Hoppas ni har tålamod med mig bara, så hörs vi snart igen!
 
xoxo
Erica
 Annerica@hotmail.se